Historie

Pinsebevægelsen startede i Los Angeles i 1906, hvor en gruppe mennesker oplevede Helligånden, som de første kristne oplevede den på den allerførste pinsedag – der af navnet ”Pinsebevægelsen”. Gennem denne vækkelse, som det også kaldes, blev de karismatiske gaver, herunder Helligåndens dåb, genopdaget, og fra starten markerede Pinsebevægelsen sig på mission og socialt arbejde i samfundet.

Vækkelsen spredte sig hurtigt både i USA og i resten af verden og nåede til Europa og Skandinavien nogle år senere, hvor en norsk præst begyndte at holde vækkelsesmøder i Danmark. Den første danske pinsekirke dannedes i 1908, og i dag har den danske Pinsevækkelse omkring 5100 medlemmer fordelt på ca. 50 menigheder.

Aalborg Citykirke blev dannet d. 14. marts 1926 og havde til huse først i Gabelsgade 3 og senere i Nørregade 13 ’over gården’ – samme sted, som den nuværende byrådssal i Medborgerhuset. Pladsen blev efterhånden for trang, så menigheden byggede en helt ny kirke på Samsøgade 54 – udelukkende gennem frivilligt arbejde. I 1969 blev den nye kirke indviet, og i dag tæller menigheden ca. 200 mennesker.